zunanja svetila

Zunanja svetila

Učinkovito in domiselno postavljena zunanja svetila pripomorejo k zaščiti, varnosti in boljšemu izgledu vsakega doma ali lastnine. Zunanje površine so namreč ponoči lahko videti nekoliko grozljive, z zunanjimi svetili pa se poskrbi za spremembo občutka nečesa grozljivega in nejasnega, v občutek domačnosti, doma in udobja.

Dobra razsvetljava zunanjega okolja lahko naredi še veliko več kot zgolj to, da oblikuje ambient vašega doma. Prednosti, ki jih zunanja svetila s svojo razsvetljavo še lahko prinesejo, so:

  • Večja varnost v temi (pomagajo pri zmanjševanju kriminala),
  • Lažja orientacija v temi (osvetlijo pot),
  • Občutek dobrodošlice, domačnosti, ko gostje pridejo na obisk,
  • Poudarek zanimivih lastnosti določenega objekta,
  • Omogočene aktivnosti v temi.

 

Obstaja več različnih vrst zunanjih svetil: od led svetil in stenskih svetilk, do zunanjih svetil s senzorjem. Vrsta, za katero se boste odločili, je odvisna predvsem od tega, za kakšen namen svetilo potrebujete in kaj si z njim želite doseči. Ob nakupu je torej pomembno predvsem to, da veste, kakšno funkcijo želite, da bi zunanje svetilo opravljalo.

Pri tem se lahko obrnete na družinsko podjetje Jaka&I, ki se ukvarja z veleprodajo elektromateriala in tudi svetil, kjer prodajajo vse vrste razsvetljave. Svojim kupcem se posvetijo s svojim znanjem ter izjemno hitrostjo in prilagodljivostjo. V primeru nakupa zunanjih svetil je Jaka&I zagotovo najboljša izbira za vas!

led svetila

 

Led svetila

Led svetila so brez težav ena izmed bolj priljubljenih svetil tako med notranjimi, kot tudi zunanjimi svetili. Razlogi so precej preprosti, saj so led svetila najbolj trpežna in energetsko učinkovita svetila na trgu, ki imajo najdaljšo življenjsko dobo in so zato učinkovita tudi iz finančnega vidika. Ena izmed bolj pomembnih prednosti pa je njihov vpliv na okolje, saj jih je lahko reciklirati. Led svetila torej porabijo manj energije, trajajo dlje in poskrbijo za impresivne rezultate na zunanjih površinah.

Ne glede na to, kateri del zunanje površine bi želeli osvetliti, so led svetila zagotovo pametna izbira. Proizvajajo namreč kakovostno svetlobo, ki se lahko uporablja tako za dekorativno razsvetljavo, kot tudi za konkretnejše namene, kot je na primer osvetlitev opravil ali varnostna osvetlitev. Ne glede na to, kaj si želite osvetliti in s katerim namenom, so led svetila pametna alternativa za tradicionalne razsvetljave.

stenske svetilke

 

Stenske svetilke in zunanja svetila s senzorjem

Stenske svetilke

Ena izmed pogosto uporabljenih možnosti izbire zunanjih svetil so prav tako stenske svetilke. Vsaka luč, ki je zasnovana na način, da je pritrjena na steno, je stenska svetilka. Stenske svetilke so lahko različnih oblik in velikosti in so zelo funkcionalne na področju osvetljevanja zunanjih površin vaše lastnine.

Lastnosti stenske svetilke se razlikujejo glede na znamko in ceno, pri nakupu svetilke pa je potrebno biti pozoren tudi na dejavnike, kot sta: tehnične lastnosti stenske svetilke (velikost in dimenzije) in prostor, na katerem bo stenska svetilka pritrjena. Vrst stenskih svetilk je lahko več, odvisne pa so od tega, kakšen je njihov namen.

Zunanja svetila s senzorjem

Na trgu obstajajo številna zunanja svetila s pametnimi rešitvami, ki bodo poskrbela za učinkovitost, dober izgled in varnost vaše lastnine. Enega izmed njih predstavljajo tudi zunanja svetila s senzorjem, ki s svojim senzorjem zaznavajo gibanje. Ta predstavlja ključni faktor, saj se luč prižge s pomočjo senzorja, ki zazna gibanje ali toploto.

Prednost teh zunanjih svetil je predvsem v zagotavljanju razsvetljave, ki poskrbi za varnost, hkrati pa tudi funkcionalnost, saj se luč prižge sama od sebe, brez da bi se morali na kakršenkoli način naprezati.

razsvetljava