spletna stran v wordpressu

Spletna stran v WordPressu je odlična izbira zaradi zasnove platforme

Spletna stran v WordPressu je najpogostejša izbira oblikovalcev

Spletna stran v WordPressu je ena najpogostejših izbir tako za profesionalce kot začetnike. Izdelava spletnih strani v WordPressu je namreč relativno enostavna, omogoča pa tudi možnosti za nadgradnjo, za katero lahko poskrbijo profesionalci. Poleg tega prinaša še nekatere druge prednosti, ki jih druge platforme na ponujajo, vsaj ne v takšni meri.

Izdelava spletnih strani v WordPressu ni edina možnost

Čeprav kar preko 30% vseh uporabnikov spleta po vsem svetu, ki se lotijo izdelave spletne strani, za to izberejo platformo WordPress, ta ni edina možnost.

Poleg izdelave spletnih strani v WordPressu se lahko odločite tudi za nekatere druge brezplačne platforme za oblikovanje spletnih strani, ki so dostopne na spletu. Večina je enostavna za uporabo in omogoča mnoge funkcionalnosti. Vsaka platforma ima tako prednosti, a seveda tudi slabosti.

Ena od najbolje ocenjenih platform je Wix

izdelava spletnih strani v wordpressu

Ena od najbolj priljubljenih in tudi najbolje ocenjenih možnosti na spletu je platforma Wix. Tako kot spletna stran v WordPressu, je tudi spletna stran v Wixu enostavna za izdelavo. Morda še nekoliko enostavnejša. Gre namreč za platformo, pri kateri za izdelavo spletne strani ne potrebujete nobenih posebnih tehničnih znanj in vas pri oblikovanju spletne strani vodi intuitivno. Prav tako kot spletna stran v WordPressu je tudi izdelava le-te z Wix platformo popolnoma brezplačna. Poleg tega pa je zelo enostavna za upravljanje in razumevanje.

Vseeno je njena slabost, da četudi so pri spletni strani v WordPressu nekatere funkcije plačljive, platforma omogoča veliko brezplačnih možnosti, pri Wixu pa je teh nekoliko manj. Platforma Wix vam torej dovoljuje, da svojo spletno stran naredite povsem brezplačno, ko potrebujete nadgradnjo, pa boste za to takoj morali plačati.

Poleg tega je ta spletna platforma nekoliko manj primerna za profesionalne izdelovalce spletnih strani. Kajti, medtem, ko spletna stran v WordPressu omogoča ogromno nadgradenj, so spletne strani narejene v Wixu zelo enostavne in tako manj primerne za izdelavo profesionalnih spletnih strani.

Na voljo so tudi druge možnosti

Poleg platform WordPress in Wix, lahko brezplačno izdelate spletno stran tudi na nekaterih drugih, ki so prav tako prosto dostopne na spletu. To so:

  • Jimdo; platforma za moderne spletne strani z naprednimi funkcijami;
  • Ionos; platforma, ki omogoča izdelavo profesionalnih spletnih strani;
  • com; platforma s številnimi slikami in dizajnom, ki je primeren za mobilne naprave;
  • Squarespace; platforma z nagrajenimi dizajni in odlično podporo;
  • Network Solutions; platforma s številnimi pred nastavljenimi temami in dostopom do »royalty free« fotografij in slik;
  • HostGator; s pred nastavljenimi temami prijaznimi do mobilnih naprav ter elementi, ki jih je mogoče prilagajati;
  • SITE123; platforma z brezplačno knjižnico slik ter redno podporo.

Kljub temu, da so vse te platforme bolj ali manj dobre in uporabnikom ponujajo zelo veliko, pa imajo spletne strani v WordPressu nekatere velike prednosti, s katerimi se ostale ne morejo pohvaliti.

Izdelava spletne strani v WordPressu je lahko zelo enostavna ali kompleksna

Izdelava spletne strani v WordPressu ni le enostavna in brezplačna, temveč platforma svojim uporabnikom ponuja še dodatne možnosti, s katerimi lahko svoje spletne strani še izboljšajo. Ravno zaradi tega je mogoče, da je spletna stran v WordPressu primerna tako za začetnike kot za profesionalce.

Velika prilagodljivost posameznih elementov

Pri izdelavi spletne strani v WordPressu imate precej proste roke. Na voljo so številne pred nastavljene teme, med katerimi boste skoraj zagotovo našli takšno, ki bo odgovarjala vašim željam in potrebam. Poleg tega so vsi elementi, ki jih boste potrebovali pri izdelavi spletnih strani v WordPressu, izredno prilagodljivi. Prilagajate lahko oblike, barve, animacijo in še marsikaj.

Velika fleksibilnost je mogoča že, ko spletno stran v WordPressu izdeluje posameznik, ki se na dizajn in tehnične zakonitosti programiranja ne spozna preveč dobro. V primeru, da se spletne strani v WordPressu loti profesionalec, pa so možnosti še večje.

izdelava spletne strani v wordpressu

Čeprav platforma omogoča brezplačno izdelavo spletnih strani, se je potrebno zavedati, da so nekatere funkcije in teme, predvsem pa prilagoditve pred nastavljenih tem plačljive. Cene so različne.

Največja prednost spletnih strani v WordPressu so vtičniki

Ena največjih prednosti, s katerimi se boste srečali pri izdelavi spletne strani v WordPressu, so vtičniki. Številni so brezplačni, nekatere pa je potrebno doplačati. Tudi tukaj so cene različne.

Vtičniki, ki jih lahko uporabljate na spletni strani WordPress, so zelo raznoliki, v prvi vrsti pa zelo uporabni. Z njimi lahko, na primer, ustvarjate različne podpise. Preoblikujete pred nastavljene teme in prilagajte izgled spletne strani. Lahko omejite smetenje. To pomeni, da lahko s pomočjo vtičnikov zmanjšate količino »spama«. Lahko pa vam koristijo celo pri optimizaciji spletne strani.

Nekateri vtičniki so zasnovani tako, da preverijo učinkovitost vaše optimizacije in vas opozorijo na možne izboljšave. Nekateri pa so narejeni tako, da se z njihovo pomočjo lažje seznanite, kaj delate prav in kaj bi lahko naredili bolje. To pomeni, da vam pri optimizaciji pomagajo in vas o tem izobražujejo. Sama optimizacija in delo na njej pa sta prepuščena vam.