kreta grčija

Kreta je v Grčiji največji otok z bogato ponudbo apartmajev in hotelov

Kreta, Grčija, privabi vsako leto tisoče turistov, saj spada med najbolj zaželene turistične destinacije v Sredozemlju. Kreta znamenitosti – tiste, s katerimi se ponaša, jemljejo dih, ker so čudovite in dragocene ostaline antičnega sveta. Poleg zgodovinskih znamenitosti je tu še vrsta naravnih lepot in prekrasnih plaž ter mestec, v katerih se staro prepleta s sodobnim. Kreta je v Grčiji največji otok in turistom ponuja udobje počitnikovanja v številnih apartmajih in hotelih na Kreti, ki daleč presegajo pričakovanja.

Kreta apartmaji – ponudba je tako raznovrstna in bogata, da prav vsak najde nekaj zase – od romantičnih apartmajev do najsodobnejših hotelov all inclusive z bazeni. Poleg tega je do Krete in Grčije za Evropejce le kratek skok – z letalom traja let od dve do tri ure. Na Kreti so tri letališča, tako da se turisti lahko pripeljejo neposredno na otok. Pri turističnih agencijah, kot je agencija Počitnice.si, lahko najdete ugodne ponudbe apartmajev in hotelov na Kreti, priskrbijo pa vam tudi najugodnejše letalske karte.

kreta znamenitosti

Kreta (Grčija) znamenitosti – arheološka in zgodovinska bogastva

Kreta in Grčija kot celota imata zelo razgibano zgodovino, eno najbolj bogatih na evropski celini. Arheološke znamenitosti na Kreti pričajo o tisočletni minojski zgodovini in turisti lahko na številnih krajih od blizu podoživljajo staro kulturo in njene dosežke, ki nikogar ne bodo pustili ravnodušnega. Mitologija in zgodovina prežemata znamenitosti Krete, ki oživijo v tamkajšnjih muzejih, samostanih, zgodovinskih nahajališčih in krajih. Res vreden ogleda je Knosos, kjer so mogočne izkopanine antične palače, ki naj bi bila dom pošastnega Minotavra.

Čisto blizu je glavno mesto Krete Heraklion, ki ima poleg razkošnih sodobnih apartmajev in hotelov ter druge atraktivne turistične ponudbe tudi veliko muzejev in svojo razgibano tisočletno zgodovino. Pravzaprav se na Kreti tako kot v vsej Grčiji turist z zgodovino srečuje skoraj na vsakem koraku, tako da boste vsi tisti, ki ste željni zgodovinskega raziskovanja, imeli na svojih počitnicah polne roke dela. Ali pa se boste morali, da boste videli vse znamenitosti Krete, vrniti še enkrat, dvakrat, trikrat …, tako kot veliko turistov!

Za koga je letovanje na Kreti najprimernejše?

Kreta, Grčija, je izvrstna izbira za prav vsakega obiskovalca, ker je njena turistična ponudba tako raznovrstna. Z neskončnimi obalami in čistim morjem je pravi raj za ljubitelje morskih užitkov, rekreacije in poležavanja na soncu. Romantična mesteca so idealna za preživljanje dopusta v dvoje. Za tiste bolj avanturistične je treking po goratem delu Krete neponovljivo doživetje. Posebej velja med naravnimi znamenitostmi Krete izpostaviti sotesko Samari, ki je najdaljša v Evropi in je eden najbolj priljubljenih ciljev pohodnikov.

Celo adrenalinske dejavnosti so na voljo, kot sta soteskanje in plezanje. Tisti, ki torej ne želite celotnih počitnic preživeti ob sproščanju na obali, v bližini apartmaja ali hotela, ampak ste za bolj aktivne počitnice, lahko najamete kolesa ali avto in raziskujete ta 270 km dolg največji grški otok. Poleg zgodovinskih in naravnih znamenitosti vas čakajo mesteca z odlično kulinarično ponudbo in lokalnimi specialitetami.

kreta apartmaji

Počitnice z otroki na Kreti v hotelu all inclusive

Potovanje na Kreto v Grčiji je za otroke velika dogodivščina in bivanje na otoku jim prinaša veliko veselja in raziskovanja. Dolge peščene obale so kot naročene za družinske počitnice z majhnimi otroki, tu so tematski parki o minojski zgodovini in znamenitostih Krete ter posebne atrakcije. Za družine so najprimernejši majhni kraji blizu morja, kjer se lahko nastanijo v udobnem apartmaju, za tiste, ki si želijo posvetiti najmlajšim in se odpočiti, pa je najboljša izbira na Kreti hotel all inclusive.

Kreta apartmaji in hoteli – razkošje in udobje v nastanitvah na otoku

Otok ohranja avtentično podobo, saj Kreta s hoteli velikih dimenzij in velikimi turističnimi kompleksi ni pokvarila videza te priljubljene destinacije. V zadnjem času se bolj kot v velikost usmerja v čim višjo kakovost apartmajev in hotelov ter dosega mednarodne standarde. Pri tem pazijo, da je razvoj turizma trajnostno naravnan in da se ohranja neokrnjena narava ter vodni viri. Apartmaji na Kreti so idealni za vse, ki želite uživati v svobodnem raziskovanju otoka in si na poti privoščiti kosilo ali večerjo v kateri od lokalnih gostiln.

Hoteli na Kreti ponujajo udobje in možnost kopanja v bazenih ter sproščanja v džakuzijih, polpenzion pa aktivnim prav tako omogoča svobodno potepanje in ogledovanje znamenitosti na Kreti. Hotel all inclusive pa je popolna ponudba, v katero so vključeni vsi trije glavni dnevni obroki, ob njih pa še prigrizki in pijača – vse za enotno ceno. To je posebej prikladno za družine z otroki, ki se tako lahko mirno posvetijo skupnemu druženju in se brezskrbno zabavajo, saj je za vse poskrbljeno.

Kako do najugodnejše cene apartmajev in hotelov na Kreti

Kreta in Grčija veljata za ugodno destinacijo. Ceno apartmajev ali hotelov pa si lahko še znižate, če spremljate dodatne ugodnosti. Ena takih je ponudba last minute, ki jo velja izkoristiti, če lahko odrinete na pot zadnji hip. Zanimiva je tudi možnost first minute oziroma zgodnje rezervacije apartmaja, hotela ali hotela all inclusive na Kreti, s katero lahko prihranite kar do 30 %. Takšno ponudbo za poletje 2023 najdete na spletni strani Počitnice.si, kjer velja preveriti tudi drugo počitniško ponudbo, saj imajo vrsto zadovoljnih uporabnikov.

kreta hoteli