pokrivalo za bazen

Pokrivalo za bazen in njegove prednosti

Pokrivalo za bazen se v splošnem uporablja za prekrivanje bazenov. Je eden izmed najbolj praktičnih in funkcionalnih dodatkov, ki jih lahko kupite. Obstajata dva glavna časovna obdobja v katerih je priporočljivo, da svoj bazen zaščitite: skozi celotno poletno sezono in pozimi.

V zimskem času so pokrivala za bazen namenjena predvsem zaščiti, v času poletne sezone pa so namenjena predvsem varčevanju z energijo in zadrževanju toplote, kar pripomore k zmanjšanju stroškov ogrevanja. Prav tako pa se z bazenskim pokrivalom lahko izognemo tudi nabiranju vejic, listja ali druge umazanije, ki jo prinese veter.

Ostale dodatne prednosti pokrivala za bazen so:

  • Olajša obremenitev bazenske črpalke in filtra,
  • varčuje z vodo, saj zmanjšuje izhlapevanje iz bazena,
  • poskrbi za nižjo potrebo po čiščenju bazena, saj poskrbi za to, da se v njem ne nabira nepotrebna umazanija,
  • deluje kot zaščitna pregrada.

Poznamo več različnih vrst pokrivala za bazen, od vas pa je odvisno, za katerega se boste odločili. Pokrivala za bazen se lahko različno ujemajo z vašim dekorjem in so lahko povsem prilagodljiva. Na trgu so na voljo različne vrste; od povsem preprostih, do pametnih pokrival za bazene ali tiste, ki so izdelana po meri. Pri odločanju se lahko obrnete na podjetje Ema bazeni, kjer vam nudijo možnost bazenskih streh po naročilu, roletna pokrivala, elegantne strehe ali ostala, kot so na primer solarno pokrivalo za bazen (s folijo za prekrivanje bazena) ali zimska pregrinjala.

folija za pokrivanje bazena

 

Solarno pokrivalo za bazen

Priljubljena vrsta je solarno pokrivalo za bazen, ki je sestavljeno iz folije za pokrivanje bazena. Pri solarnih pokrivalih za bazen gre za folijo, ki hkrati omogoča prodor sončne svetlobe, da ogreje vodo pod solarnim pokrivalom za bazen, poskrbi pa tudi za to, da se večina te toplote še vedno zadrži v samem bazenu. Poleg toplote pa folija za pokrivanje bazena poskrbi tudi za preprečevanje izhlapevanja vode.

Solarna pokrivala za bazen so namenjena varčevanju z energijo in zadrževanju toplote vode, niso pa primerna za prevzem vloge varnostne pregrade. Bazensko pokrivalo, ki uporablja folijo za pokrivanje bazena namreč ne prenese večje teže, tako da ne zadrži padca človeka ali večje živali. Solarna pokrivala za bazen, ki s folijo za pokrivanje bazena poskrbijo za izjemno energijsko učinkovitost lahko dobite tudi pri podjetju Ema bazeni, kjer lahko izbirate med modro, sivo ali temno zeleno barvo solarnih pokrival za bazen.

solarno pokrivalo za bazen