koliko stane zimski vrt

Koliko stane zimski vrt, izdelan iz kakovostnega stekla?

Koliko stane zimski vrt oz. od česa je odvisna cena steklenega zimskega vrta?

 

Koliko stane zimski vrt, je vprašanje, ki je zastavljeno zelo pogosto, saj vedno več ljudi razmišlja o tem, da bi si na svojem balkonu ali na terasi uredili stekleni zimski vrt. Cena je odvisna od različnih dejavnikov. Preverite, kateri so tisti, ki so še posebej pomembni oz. ki v največji meri vplivajo na to, koliko stane zimski vrt.

Koliko stane zimski vrt in komu zaupati izvedbo?

Če se sprašujete, koliko stane zimski vrt, se najverjetneje zavedate, da je izdelava povezana s številnimi prednostmi. Med drugim gre za odlično rešitev za vse, ki živite v manjših stanovanjih, pri čemer imate na voljo balkon, ki pa ni najbolje izkoriščen. Ko gre za manjša stanovanja, šteje vsak kvadratni centimeter. Stanovanje bo bistveno bolj funkcionalno, če se odločite za to, da na balkonu uredite stekleni zimski vrt.

Cena stanovanja se bo s tem dvignila; če boste v prihodnosti razmišljali o prodaji, boste nedvomno veseli, da ste odločili za ta korak. Še pomembnejše pa je, da bo bivanje v stanovanju precej prijetnejše. Prostor boste lahko izkoristili za delo, druženje, počitek itn. Pri tem ne boste omejeni z letnim časom/vremenom, saj bo mogoče prostor uporabljati vse dni v letu, ob kateri koli uri dneva. Seveda pa je dobra ideja tudi postavitev na terasi oziroma na vrtu. Ker je prostor zastekljen, je ločnica med objektom in naravo precej manj ostra, kar pomeni, da je dom bolj povezan z okolico.

Prav mesto postavitve pomembno vpliva na to, koliko stane zimski vrt. Cena je namreč v veliki meri odvisna od dimenzij. Pri izvedbah na terasi je cena zato praviloma nekoliko višja, pri izvedbah na balkonu pa nižja, saj gre običajno za relativno majhen stekleni zimski vrt. Cena seveda ni odvisna samo od velikosti, vendar je to nedvomno eden od najpomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na to, koliko stane zimski vrt.

Cena je zagotovo povezana tudi s kakovostjo izvedbe, pri čemer pa dražje ni nujno vedno boljše. Bolj kot odgovor na vprašanje, koliko stane zimski vrt, bi vas moralo torej zanimati, kaj natančno boste dobili za določeno ceno. Preverite reference ponudnikov, saj bo to olajšalo vašo odločitev.

zimski vrt cena

Stekleni zimski vrt: cena tesno povezana z debelino stekla

Eden od zelo pomembnih dejavnikov, ki vplivajo na to, koliko stane zimski vrt, je vrsta zasteklitve. Priporočljivo je, da se uporabi vsaj dvoslojna ali troslojna zasteklitev, polnjena s plinom, saj s tem zagotovimo ustrezno izolacijo. Tako boste prostor brez težav uporabljali celo v najhladnejših dneh, ne da bi to drastično povišalo ceno ogrevanja.

Nasprotno: kakovostna zasteklitev poskrbi celo za zmanjšanje stroškov, in to ne le stroškov ogrevanja stanovanja, saj je mogoče obenem pričakovati zmanjšanje stroškov hlajenja s klimatsko napravo v poletnih mesecih. Za piko na i poskrbijo kakovostna senčila, ki so v osnovi seveda koristna za uravnavanje prepustnosti svetlobe.

Poleg vprašanja, koliko stane zimski vrt, je torej izredno pomembno tudi vprašanje, koliko stane vzdrževanje in kako visoki so prihranki, na katere lahko računate, če se odločite za nekoliko debelejšo zasteklitev in s tem za nadpovprečno dobro izoliran stekleni zimski vrt.

Cena pa je ne nazadnje odvisna tudi od tipa vrata/sten in od vrste uporabljenih profilov. Pri aluminiju so denimo možni hladni ali termični profili. Slednji, torej termični, so še posebej dobra izbira, če želite prostor uporabljati v vseh letnih časih.

stekleni zimski vrt cena

Po meri izdelan stekleni zimski vrt, cena pa zelo konkurenčna

V podjetju Steklarstvo in ALU konstrukcije Marjan Omanovič s. p. za vas ustvarijo unikaten, hkrati pa izjemno kakovosten stekleni zimski vrt. Cena izvedbe je ugodna, posebno če upoštevate kakovost uporabljenih materialov in profesionalno izdelavo, ki temelji na bogatih izkušnjah s tovrstnimi projekti in na stalnem nadgrajevanju znanja, kar vključuje obiske mednarodnih steklarskih sejmih v tujini, kjer se predstavljajo najnovejši trendi.

Izbirali boste med termičnimi in hladnimi aluminijastimi profili. Vašim željam pa bo obenem prilagojena izolacija/zasteklitev. Pri tem je možna toplotna prehodnost vse do Ug = 0,6 W/m2K (nižji ko je koeficient, boljša je toplotna izolacija).

V podjetju Steklarstvo in ALU konstrukcije Marjan Omanovič s. p. hkrati poskrbijo za ustrezno prilagoditev dimenzij, skladno z vašimi željami oziroma z razpoložljivim prostorom. Možne so tako nadpovprečno velike kot manjše izvedbe. Poleg tega bo mogoče izbirati med različnimi načini zapiranja. Poleg klasičnih fiksnih sten iz stekla so denimo možna še dvižno-drsna vrata, dvojna ali trojna drsna vrata in nagibno drsna vrata.

Pri strehi pa bo možna izbira med uporabo izolativnega stekla in izolativnega polnila.

Razlogi za postavitev so sicer običajno povezani s funkcionalnostjo, vendar je zagotovo pomembno, da se zimski vrt hkrati sklada z arhitekturnimi značilnostmi objekta in da ustreza vašim osebnim estetskim preferencam. Tako vas bo verjetno razveselilo dejstvo, da lahko pri aluminijastih profilih izbirate med vsemi barvami, ki sestavljajo RAL-lestvico. Če vas zanima, koliko stanejo specifični dodatki oz. koliko stane izvedba, ki ste si jo zamislili in ki ustreza razpoložljivemu prostoru, je smiselno, da čim prej zaprosite za neobvezujočo informativno ponudbo.

V podjetju so vam po potrebi na voljo za pomoč pri odločanju, katera kombinacija lastnosti bi bila najustreznejša. Za začetek pa je smiselno, da si ogledate fotografije uspešno izvedenih projektov, ki vam bodo zagotovo pomagale pri iskanju navdiha.