Gradnja hiše cena

Gradnja hiše cena izolacije temeljne plošče in drugih elementov

Cena gradnje hiše, je odvisna od različnih dejavnikov. Prepričanje, da je cena modernih, energetsko varčnih objektov, npr. cena pasivne moderne pritlične hiše z garažo, nujno drastično višja od cene energetsko manj učinkovitih objektov, je zmotna. Stroški gradnje so namreč praviloma primerljivi s stroški, ki bi jih zahtevala klasična gradnja hiše. Cena pa je še ugodnejša, če upoštevamo, da bodo stroški bivanja precej nižji, kar je posledica manjših energetskih izgub.

Izolacija temeljne plošče

Hitra in kakovostna gradnja hiše cena zelo konkurenčna

Se sprašujete, kako zagotoviti ustrezno kvaliteto, hkrati pa znižati stroške, ki jih zahteva gradnja hiše? Cena je v največji meri odvisna od površine objekta in od oblike. Dodatni prihranki so praviloma bistveno manjši, zato zagotovo ni smiselno, da pretirano varčujete pri uporabljenih materialih, saj so s tem povezana najrazličnejša tveganja.

Če želite oklestiti stroške, je torej smiselno, da ste karseda racionalni, ko gre za površino objekta. Ali resnično potrebujete večnadstropni dom ali pa bo morda povsem dovolj moderna pritlična hiša z garažo?

Kot omenjeno, je obenem izredno pomembna oblika. Če želimo, da so stroški čim nižji, toda ne na račun kakovosti, je priporočljiva karseda preprosta oblika, tj. oblika, ki se približuje obliki popolnega kvadra. Če se odločite za sisteme JUBHome, bo možna cenovno ugodna, hkrati pa izredno kvalitetna in nadpovprečno hitra gradnja.

S sistemi JUBHome BASE (toplotna izolacija temeljne plošče), JUBHome WALL (sistem za gradnjo armiranobetonskih sten z uporabo toplotnoizolativnih opažnih elementov) in JUBHome ROOF (sistem za toplotno izolacijo strehe) je mogoče v kratkem času postaviti energetsko učinkovite moderne pritlične hiše, prilagojeno potrebam sodobnih družin. Objekti, zgrajeni s pomočjo omenjenih sistemov, prepletajo najpomembnejše kvalitete masivne in montažne gradnje, pri tem pa odpravljajo slabosti posameznih principov.

Moderne pritlične hiše

Energijsko varčne moderne pritlične hiše po meri

S pomočjo konfiguratorja lahko izberete želeno kombinacijo lastnosti, ki bodo prišle v vašem primeru najbolj v poštev. Tudi znotraj kategorije tipskih objektov, je tako možna po meri prilagojena gradnja hiše (cena, površina, etažnost, vrsta strehe, nizkoenergijski paket, faza izvedbe itn.). Izberete lahko nizkoenergijski objekt ali t. i. pasivno hišo, pri kateri letna poraba toplote pri ogrevanju ne preseže 15 kWh/m2.

Ko gre za etažnost, je na primer možna pritlična hiša z garažo ali brez, ali nekoliko večji dom, in sicer objekt s pritličjem in mansardo ali klasični enonadstropni objekt (P + M). Pri fazi izvedbe bo mogoče izbirati med zunaj zaključenim, delno zaključenim in zaključenim objektom. Pri tipih strehe pa bo ena od možnosti tudi ravna streha z minimalnim naklonom. Če med tipskimi modeli ne najdete ustrezne rešitve, vam ekipa JUBHome pomaga pri načrtovanju povsem unikatne izvedbe.

Pritlična hiša z garažo po meri

JUBHome BASE: kakovostna izolacija temeljne plošče

Izolacija temeljne plošče je nedvomno izjemno pomemben element vsake zgradbe, zato je tako pri izbiri materialov, kot pri izvedbi potrebna pazljivost. Toplotna izolacija temeljne plošče JUBHome BASE, je idealna rešitev za nizkoetažne objekte, in to ne glede na energijski standard gradnje. Nanjo je mogoče postaviti energijsko varčne objekte, katerih višina ne presega treh etaž. JUBHome BASE je med drugim primeren celo za območja z visoko stopnjo nevarnosti za potrese.

Gradnja hiše po ugodni ceni

Ena od pomembnih prednosti sistema JUBHome BASE je visoka tlačna trdnost. Poleg tega pa gre za sistem, ki ga odlikuje nizka vodovpojnost. Če jo primerjamo s pasovnimi temelji, je toplotna izolacija temeljne plošče JUBHome BASE nadpovprečno hitra. Posledično je možna hitrejša gradnja hiše, cena tovrstne izolacije pa je zelo ugodna. Poleg tega pa gre za toplotno izolacijo temeljne plošče, ki je izjemno kakovostna, izvedba pa je enostavnejša.

Pri načrtovanju je treba upoštevati vrsto oz. težo osnovnega gradbenega elementa. Pri stavbah, izdelanih iz lahkih gradiv, na primer, pri lesenih in montažnih objektih, zadošča tlačna trdnost 300 kPa. Ko gre za težje gradbene elemente, denimo za opeko oziroma beton, pa se priporoča tlačna trdnost 400 kPa.

Pritlična hiša z garažo