Znaki pomanjkanja kolagena

Znaki pomanjkanja kolagena se odražajo kot bolečine v sklepih in mišicah

Znaki pomanjkanja kolagena se kažejo s staranjem, saj ga telo vsako leto po dvajsetem letu starosti proizvede 1 % manj. Pomembno hranilo je beljakovina prisotna v kar tretjini procesov v telesu. Najdemo jo v koži, organih, vezivnih tkivih, kosteh, hrustancu, žilah in celo očesni leči.

Prvi znaki so precej subtilni in se kažejo v obliki drobnih linij okrog oči. Z leti koža izgubi elastičnost, manj beljakovin pa povzroča prebavne težave ter bolečine v sklepih in mišicah. Čeprav jih je mogoče dobiti z uravnoteženo prehrano, se le te ne absorbirajo v celoti. Znaki pomanjkanja kolagena pa niso le posledica staranja, temveč tudi slabe prehrane in nezdravega načina življenja.

Telo namreč ni sposobno tvoriti kolagena, če nima potrebnih gradnikov za to – aminokislin in hranilnih snovi za njihovo predelavo. Za tvorbo beljakovine telo združuje aminokisline, ki jih prejme s prehrano. Med procesom ponovne uporabe poleg kolagena uporablja še vitamine in minerale, ki dopuščajo preprostejšo absorpcijo.

S staranjem ali neustrezno prehrano telo ne zmore več učinkovite absorpcije in sintetizacije hranil. Tedaj je priporočljivo poseči po prehranskem dopolnilu. Kolagen za sklepe bo deloval protivnetno ter preprečil morebitne bolečine in slabše delovanje mišično-skeletnega sistema.

Bolečine v sklepih in mišicah

Kolagen za sklepe odpravi neprijetne bolečine v sklepih in mišicah

Znaki pomanjkanja kolagena se pri vsakem posamezniku odražajo nekoliko drugače. Nekateri opazijo, da je njihova koža manj prožna, drugim se tanjšajo lasje, spet tretji imajo težave s prebavo, četrte pa pestijo bolečine v kosteh in mišicah. Le te blaži kolagen za sklepe, saj nadomesti upad najpomembnejše beljakovine v kosteh in hrustancu.

Slednji predstavlja vrsto vezivnega tkiva, ki oblikuje najrazličnejše dele telesa, vključno z nosom, ušesi in prsnim košem. Sestavljajo ga celice, ki vsebujejo tri beljakovinske elemente, eden, izmed katerih je elastin. Ta pomaga vezivnim tkivom, da se krčijo in raztezajo ob tem, pa hrustanec spremeni v prožno tkivo. Močno, a upogljivo tkivo dopušča nemoteno drsno gibanje, telesu pa pripomore pri absorpciji udarcev in prenašanju stresa.

Pri tem mu pomaga prehransko dopolnilo, ki ščiti hrustanec pred obrabo in poškodbami ter zagotavlja premikanje kosti brez trenja. Prav tako ublaži simptome že obstoječe degeneracije, zmanjša nastanek novih lezij ter prispeva k vitalnosti in gibčnosti. Ob tem pa še omili togost, zmanjša nelagodje ter blaži bolečine v sklepih in mišicah. Te so lahko posledica starosti, bolezni, poškodbe ali vadbe.

Pozitivne lastnosti beljakovine s pridom izkoriščajo tudi profesionalni športniki in športni navdušenci. Ti z rednim uživanjem prehranskih nadomestil poskrbijo za učinkovitost vadbe in lahkotnejše okrevanje. Ob tem pa zmanjšajo še občutljivost, okorelost, odpravijo vnetja in vzdržujejo splošno zdravje kosti.

Kolagen za sklepe

Znaki pomanjkanja kolagena so odpravljeni s prehranskim dopolnilom Active Joint

Kolagen za sklepe v obliki prehranskega dopolnila ohranja vitalnost, odpravlja vnetja, blaži boleče mišice ter pripomore pri tetivah in ligamentih, ki so izgubili prožnost. Znanje o tej neprecenljivi beljakovini se je v zadnjih nekaj letih močno povečalo. Še v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja so bile znane le 4 vrste genetsko različnih beljakovin, danes je takšnih, ki se razlikujejo po molekularni sestavi že 28.

Ker so poglaviten gradnik kosti, mišic in vezivnih tkiv, ni presenečenje, da so bolezni kosti ene izmed najpogostejših. Te lahko prizadenejo katero koli področje, znak pa so ostre bolečine v sklepih in mišicah, ki povzročajo gibalne omejitve ter znižujejo kakovost vsakdanjega življenja.

Čeprav obstajajo različne možnosti zdravljenja, se mnogi odločijo za naravno. Študije so namreč dokazale, da molekularna struktura uporabljene beljakovine določa njen mehanizem delovanja za zdravljenje kosti. Pri tem se nekateri peptidi absorbirajo in kopičijo v hrustancu, kar pomaga pri ohranjanju njegove strukture. Znaki pomanjkanja kolagena so s pomočjo hidroliziranega kolagena ublaženi, ob tem pa je preprečena še obraba hrustanca.

Preobremenitev kosti ter hitro obnovo vezivnih strukturnih molekul pa poleg ribjega kolagena v Active Joint zagotavljajo še dodatne aktivne sestavine. To so mangan, glukozamin, meso zelenoustne školjke, hrustanec morskega psa, MSM, hondroitin sulfat in organsko vezan kalcij.

Znaki pomanjkanja kolagena