Najboljše plenice za novorojenčka

Najboljše plenice za novorojenčka so izdelane iz naravnih materialov

Najboljše plenice za novorojenčka so tiste, ki so prijazne do otroške kože in ne vsebujejo kemikalij. Le-te namreč dražijo nežno otroško kožo, poleg tega pa lahko zaradi njih pride do raznih bakterijskih okužb. Čeprav se zdi na prvi pogled odišavljenje dobra rešitev, pa je vse prej kot to, saj lahko dodane dišave motijo otroške hormone, nekatere pa so celo rakotvorne.

Torej, katere plenice so najboljše za novorojenčka? Definitivno je v primerjavi s tistimi za enkratno uporabo boljša izbira pralna varianta, ki so jo uporabljale že naše mame in babice.

Katere plenice so najboljše za novorojenčka?

Najboljše plenice za novorojenčka za enkratno uporabo

Pralne plenice za novorojenčka imajo svoje slabosti, zato se mnoge mamice še vedno odločajo za tiste za enkratno uporabo. Ker posledično nastaja neprimerljivo več odpadkov, je potrebno biti pozoren na samo sestavo. Katere plenice uporabljate je sicer odvisno od otrokove velikosti in njegovih potreb, a vseeno je pomembno, da izberete takšne, ki so izdelane s pomočjo zelene energije.

Izdelki na trgu svojo kvaliteto dokazujejo z različnimi certifikati in kliničnimi testi. Tako ste ob nakupu lahko prepričani, da vaš najmlajši družinski član ne bo imel težav z kožnimi alergijami, obenem pa boste naredili nekaj dobrega za okolje. Izbrali boste najboljše plenice za novorojenčka z vidika dobre vpojnosti?

Prav tako tiste iz naravnih materialov narejene na rastlinski osnovi. Zračni materiali skrbijo, da dojenčkova koža diha, zaradi dobre vpojnosti nudijo občutek suhosti tudi do 12 ur, poleg tega pa so zelo mehke in prijetne za nošenje. Zato nehajte spraševati druge mamice »Katere plenice uporabljate?«, saj je odgovor, katere so najboljše za novorojenčka, zelo preprost.

Katere plenice uporabljate?

Katere plenice uporabljate? Pralne plenice za novorojenčka?

Veliko boljša možnost, tako za otroka kot za naravo, pa so pralne plenice za novorojenčka. So zelo mehke, nežne, izdelane iz naravnih materialov, vpojne ter enostavne za vzdrževanje. To so zagotovo najboljše plenice za novorojenčka, če želite zmanjšati količino odpadkov. To pa ni edini razlog, zakaj so najboljše.

Uporabne so še za veliko drugih namenov – za ninico, podlogo za previjanje, krpo za brisanje, podlogo v avtomobilskem sedežu, za senco v otroškem vozičku in še in še. Zanje tudi velja, da se v njih dojenček hitreje navadi na kahlico. Veliko mamic pred prihodom novega družinskega člana sprašuje svoje prijateljice: »Katere plenice uporabljate, da se dojenček v njih najbolje počuti?«, šele kasneje pa se zavejo, kakšna je njihova cena.

Pralne hlačke ravno zato spet prihajajo v uporabo, saj so tiste za enkratno uporabo precej drage. Čeprav moramo v izračun dodati tudi strošek vode in elektrike, ki ju porabimo za pranje, pa je vseeno njihova uporaba bistveno cenejša. Iz vseh teh razlogov, je to najboljša izbira za novorojenčka.

Pralne plenice za novorojenčka

Katere plenice so najboljše za novorojenčka za dnevno nočno uporabo?

Čeprav so pralne hlačke v obliki ninice zelo praktične, pa so za nočno uporabo včasih malce nehvaležne. Odlična alternativa so tiste, ki so prav tako pralne, a se zapenjajo s pomočjo ježka. Ker poleg prekrivnih hlačk vsebujejo tudi vložek iz ekološko pridelanega bombaža, so zelo vpojne in primerne tudi za nočno uporabo.

Zaradi priročnih ježkov jih enostavno in hitro zapnemo ter odpnemo, tako da je dojenčkova ritka hitro spet suha. Mnogi prisegajo ravno na to varianto, saj jih lahko operemo pri 95 °C in posušimo v sušilnem stroju. Opozoriti je sicer potrebno, da sušenje v sušilnem stroju skrajša njihovo življenjsko dobo, zato jih, če imate možnost, raje posušite na zraku, najbolje na soncu obrnjene navzven. Tako boste odstranili morebitne madeže, saj je sonce najnaravnejši način beljenja perila.

Tudi pri pranju bodite pazljivi, da barvite dvakrat operete posamično, saj tako zagotovo ne bodo obarvale ostalega perila. Ne uporabljajte belil in mehčalca, saj lahko izzovejo alergijsko reakcijo, mehčalec pa zmanjša vpojnost. Koliko detergenta uporabiti, je najbolje ugotoviti s preizkušanjem. Če ga bo premalo, bodo tudi najboljše na trgu še vedno zaudarjale, če ga bo preveč, pa bo detergent ostal na tkanini in dražil otrokovo kožo.

Količina je sicer odvisna tudi od trdote vode. Trša kot je, več detergenta je potrebno uporabiti. Zato je najbolje, da umazano perilo večkrat operete in sami ugotovite, koliko detergenta je potrebnega.

Najboljše plenice za novorojenčka

Najboljše plenice za novorojenčka za kopanje

Novopečeni starši se z otroki radi odpravijo na bazen ali v terme, a ker še nimajo izkušenj, v spletne brskalnike vpisujejo vprašanja kot so: »Katere plenice uporabljate za v vodo?« ali pa »Katere plenice so najboljše za plavanje?«. To so zagotovo tiste iz koži prijaznega elastičnega materiala z všito mrežico. Slednja namreč daje dvojno gotovost, da se blato ne bo izmuznilo v vodo.

Ob straneh so všiti tudi pritiskači, tako da jo lahko hitro zamenjamo kar ob bazenu. Po uporabi jo enostavno splaknemo in dojenček je že pripravljen na novo čofotanje. Takšne pralne hlačke so najboljše za uporabo tako v bazenu, kot na morju. Ker je primerna za večkratno uporabo, jo lahko dojenček nosi, dokler je ne preraste.

Katere plenice so najboljše za novorojenčka?