Nemščina za začetnike ni nujno težavna

Nemščina za začetnike je lahko lažja, kot si mislite

Nemščina za začetnike ni najbolj enostaven jezik. Tudi zaradi slovesa nemščine, da se je je težko naučiti, se za tečaje nemščine za začetnike odloča manj ljudi kot za nekatere druge jezike. Nemščina za začetnike je redka tudi kot izbira tujega jezika v srednjih šolah, saj je mnogo bolj pogosta izbira angleščina ali v zadnjem času denimo španščina. Je pa nemščina za začetnike lahko celo lažja, kot bi si kdo mislil. Razlog za to so lahko povezani tako z metodo učenja kakor z našo motivacijo zanj. Pa poglejmo, kaj lahko naredimo za to, da bo nemščina za začetnike bolj enostavna, kot velja na splošno.

nemščina za začetnike

Nemščina za začetnike – pravilen pristop h učenju

  • Primerna metoda učenja. Poznamo številne metode učenja nemščine za začetnike, med katerimi je denimo metoda potopitve v jezik (angleško: immersion), klasična metoda učenja pravil slovnice ter tudi bolj sodobne metode, kot je metoda NLP ali nevro-lingivstičnega programiranja. To je način, kjer se nove snovi učite v sproščenem, tako imenovanem alfa stanju. Takrat so zlasti stimulirani vaši alfa valovi v možganih, kar aktivira druge dele spomina. S temi metodami se ukvarjajo pooblaščeni instituti, med katerimi je Karnion.

 

  • Relevantni in sodobni materiali za učenje. Če se spomnimo starih slovnic in vaj nemščine za začetnice, nam je že ob samem spominu dolgčas. Motivacija pa je večja za učenje, kadar delamo s sodobnimi, barvitimi in interaktivnimi materiali. Pri tem si lahko pomagamo s svetovnim spletom in modernimi tehnološkimi napravami, kot so tablice in računalniki.
  • Učitelj, ki pritegne. Kljub temu, da se v zadnjem času pojavlja veliko načinov za samostojno učenje jezika, pa je vendarle priporočljivo, da se nemščine za začetnike vodite pod vodstvom strokovnega učitelja. Tu naj omenimo, da izberite pravega učitelja zase, nekoga, i vas bo pritegnil z načinom dela, materiali in tematikami, ki jih obravnava. Jezik mora biti živ element, ki ga vpletete v svoje življenje in učitelj mora biti sposoben postati medsebojna vez.

 

Začetni tečaj nemščine vam zbudi zanimanje do tega evropskega jezika

Začetni tečaj nemščine je torej lahko prav zabaven. O koristih znanja tega velikega jezika vam bo vedel povedati vsak, ki je kadarkoli poslovno sodeloval z nemško govorečimi podjetji ali kdor je zasebno povezan z nemško govorečimi državami. Tako so razlogi, zaradi katerih se ljudje odločajo za začetni tečaj nemščine, najbolj pogosto povezani prav s tema dvema vzrokoma: posel in zasebne vezi.

Je pa nemščina tudi sama po sebi že dovolj zanimiv jezik. Ali ste vedeli, da gre za državo z najvišjim številom prebivalcev v Evropi? To je tudi uradni jezik v Avstriji in Lihtenštajnu ter eden od uradnih jezikov v Švici in Luksemburgu.

Če skupaj seštejete še avstrijski in švicarski trg, dobite že zelo veliko poslovnih razlogov za začetni tečaj nemščine. Gotovo pa vas bo zanimalo tudi, da v Nemčiji obstaja kar 1.500 različnih vrst piva in tisoč različnih vrst klobas. Če se odločite za začetni tečaj nemščine na Bavarskem, tam gotovo ne boste ne žejni, ne lačni! Je pa v nemškem jeziku 35 različnih narečij, kar je proti Sloveniji relativno malo. Vendar niso nič manj raznolika. A brez skrbi, ko se odločite za začetni tečaj nemščine, se boste naučili standardne različice jezika, ne glede na lokacijo tečaja.

začetni tečaj nemščine

Individualni tečaj nemščine je primeren za zasebne in poslovne namene

Individualni tečaj nemščine si lahko omislite že na začetku spoznavanja tega jezika, če se ga morate naučiti hitro ali če bi radi napredovali skladno s svojim ritmom. Zelo ga priporočamo, če morate zadostiti posebnim specifičnim zahtevam, denimo glede dela na določenem nišnem področju. Individualni tečaj nemščine je lahko hiter in intenziven, kar vam omogoča, da resnično v kratkem času spoznate in osvojite jezik ter sposobnost sporazumevanja v njem.

Med najbolj uspešnimi metodami s hitrimi rezultati je individualni tečaj nemščine v alfa stanju. Institut Karnion s svojo edinstveno metodo Superučenja zagotavlja, da boste snov hitro obvladali ter jezik uspešno uporabljali neprimerljivo hitreje, kot če bi se ga učili po klasičnih metodah.

individualni tečaj nemščine

Da bo nemški jezik za začetnike tudi zabaven

Da je nemški jezik za začetnike lahko tudi zabaven, mora torej poskrbeti učitelj, ki izbere materiale in metode učenja. Jezikovni turizem je tudi v nemško govorečih deželah že zelo razširjen, nemščina pa je postala najbolj priljubljen tretji tuj jezik, ki se poučuje na svetu. Po številu govorcev je sicer na enajstem mestu na svetu, je pa najpogostejši materni jezik v Evropi.

Po korenih besed nekoliko spominja na angleščino in nizozemščino, saj imajo skupni izvor. Ste vedeli, da imata nemščina in angleščina kar 60 odstotkov skupnega besedišča? Obstaja pa v nemščini veliko besed, ki jih drugi jeziki sploh ne poznajo. Tak primer je denimo glagol “fremdschämen” , kar pomeni sram, ki ga občutimo v imenu nekoga drugega. Še ena taka beseda je “Fernweh”, ki pomeni občutek hrepenenja po pustolovščini.

Če želite tudi vi spoznati ta bogati jezik in njegovo kulturo, ki je z našo zgodovinsko zelo povezana, se obrnite na institut Karnion. Naša ekipa stokovno usposobljenih sodelavcev bo poskrbela, da vam bo nemščina za začetnike šla gladko od rok oz. gladko od ust.

nemški jezik za začetnike