E-komentarji zakonodaje na spletu

E-komentarji – komentar zakona na spletu v UL info tok

E-komentarji so novost, s katero smo se spoznali v zadnjih letih – ko digitalni svet napreduje vse hitreje. Pred nastankom e-komentarjev zakonodaje na spletu, smo bili navajeni, da za številne zakone obstajajo tiskane različice, v katerih najdemo sistematsko urejene in poglobljene komentarje členov zakonov.

Tam so običajno izpostavljene pomembne spremembe, ki jih je doživel obravnavani zakonik. Kljub splošni priljubljenosti tiskanih verzij, se lahko spletna izdaja pohvali s številnimi prednostmi.

Komentar zakona

Komentar zakona je lahko nepogrešljivo orodje pri delu

Poznavanje zakonodaje je ob delu na mnogih področjih neizogibno. Tako mora na primer podjetnik biti vsaj približno seznanjen z zakoni, ki so vezani na poslovanje njegovega podjetja, pozabiti ne smemo niti na davčno področje, lastniki spletnih trgovin pa morajo na primer podrobno poznati tudi pravo varstva osebnih podatkov.

Pri tem nam seveda lahko v veliki meri pomagajo komentarji zakonov – njihova tiskana verzija, ali pa se odločimo za prebiranje komentarja zakona na spletu.

UL info tok – dostop do e-komentarjev zakonov je sedaj veliko enostavnejši

Uporabniki storitve storitve UL info tok lahko dostopajo tudi do e-komentarjev različnih zakonov hitro in enostavno. Mednje štejemo komentar Zakona o javnem naročanju (ZJN-3), komentar Uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR) ter komentar Stvarnopravnega zakonika (SPZ).

Komentarji zakonov na spletu

Kaj so e-komentarji in kdo jih sestavlja?

Gre za digitalno različico do katere lahko dostopamo enostavno iz udobja našega doma ali pisarne. Za dostop potrebujemo le internetno povezavo ter računalnik ali drugo mobilno napravo. E-komentarje, tako kot tiskano verzijo, sestavljajo pravni strokovnjaki, ki analizirajo člene posameznih predpisov ter s tem pomembno vplivajo na pravno prakso.

Zakaj raje izbrati e-komentarje zakonodaje na spletu kot njihove tiskane različice?

Kljub temu, da imate tiskano različico mogoče že doma, pa vam lahko komentarji zakonodaje na spletu prinašajo številne prednosti. Uporabniku nudijo skrbno sestavljene opise zakonskih norm.

Njihova velika prednost je dostopnost, saj so uporabniku dostopni vedno in povsod, preko računalnika ali pa kar preko osebnega telefona. Prikaz je prilagojen uporabljani napravi, tako da se lahko uporabnik brez problemov znajde tako na računalniku kot tudi na mobilni napravi.

Kot omenjeno že v uvodu tega zapisa, se zakonodaja stalno spreminja. Seveda to ni slabo, saj je to pokazatelj razvoja prakse, kateri se posledično prilagodijo tudi različna pravna področja ter zakonodaja. E-komentarji zakonov so tako lahko odlična nadgradnja tiskanim oblikam in alternativa nakupu nove izdaje.

Poleg dostopnosti je potrebno torej izpostaviti, da se komentarji zakonodaje na spletu sproti posodabljajo v skladu s spremembami zakonodaje in so tako uporabnikom na voljo vedno najnovejše različice komentarja.

Komentarji zakonodaje na spletu

Najbolj brani e-komentarji, ki jih najdemo tudi med storitvami UL info tok

Med storitve UL info tok uvrščamo komentar Zakona o javnem naročanju (ZJN-3), komentar Uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in pa komentar Stvarnopravnega zakonika (SPZ).

Dostop do e-komentarjev, ki jih omenjena storitev ponuja, je zelo koristen za vse deležnike, še posebej ljub pa je sodnikom, tožilcem in odvetnikom. Do komentarjev zakonodaje na spletu radi dostopajo tudi posamezniki, ki so aktivni na tem katerem izmed področij, ki ga pokrivajo.

Izpostaviti pa moramo tudi uporabnost online izdaje pri študiju prava. Ta možnost v veliki meri olajša prvo srečanje s pravnimi normami in študentom pomaga hitreje razumeti številne pravne institute.

E-komentarji

UL info tok tudi za enostavno spremljanje nove zakonodaje in javnih naročil

UL info tok pa ponuja še veliko več kot le možnost spremljanja komentarjev zakonodaje na spletu. V okviru storitve UL info tok lahko naročniki spremljajo nove objave na področju javnih naročil. Posameznik izbere področje javnih naročil, ki bi ga utegnilo zanimati, UL info tok pa poskrbi, da oseba prejme sporočila o novih javnih naročilih in o spremembah v že spremljanih naročilih kar na svoj e-pošti naslov.

Storitev UL info tok ponuja možnost spremljanja slovenskih naročil male vrednosti (NMV) ter javnih naročil (JN) kot tudi NMV Hrvaške in Slovaške ter mednarodna javna naročila, uporabnika pa o tem obvešča vse dni v tednu.

Poleg enostavnega spremljanja področja javnih naročil ter prebiranja komentarjev zakonodaje na spletu pa UL info tok uporabniku omogoča tudi spremljanje zakonodaje. Naj si gre za sprejem nove zakonodaje ali za spremembe že veljavne zakonodaje. Uporabnik storitve UL info tok je o njej obveščen po e-pošti ali SMS sporočilu – odvisno od nastavitev v uporabniškem profilu.

Komentar zakona

Kako lahko uporabnik dostopa do storitve e-komentarjev zakonov?

V kolikor si posameznik želi dostopati do e-komentarjev, lahko do njih dostopa preko storitve UL info tok. Za dostop do storitve uporabnik potrebuje naročnino, ki je vezana na uporabniško ime in geslo.

Da pa je odločitev za vas kot uporabnika brezskrbna, vam ponujamo 14-dnevno brezplačno naročnino na storitev, v okviru katere lahko ocenite, ali ste z njo res zadovoljni.