notranja vrata

Moderna masivna notranja vrata za stanovanje

Notranja vrata – masivna moderna notranja vrata lahko zadostijo različnim slogom

Notranja vrata – kos opreme doma, ki mora dopolniti stil pohištva v prostoru.  Če izberemo prava, pa bodo v prostoru pustila tudi tisto pristno vzdušje, ki ga iščemo.

Vrsta vrat, ki jih bomo izbrali za svoj dom, je v resnici odvisna od celotnega sloga nepremičnine, v kateri bivamo. Ne glede na to ali izbiramo moderna notranja vrata ali si želimo takšnih nekoliko bolj klasičnih, so masivna notranja vrata še vedno prva izbira mnogih kupcev. Les je namreč material, ki lahko v popolnosti zadosti željam prav vsakogar. Minimalističen dizajn ravnih linij in ostrih robov ali nekoliko bolj bogat dizajn z ukrivljenimi detajli na notranjih vratih – v primeru masivnih notranjih vrat je mogoče oboje, masivna notranja vrata pa lahko tako zadostijo prav vsem slogom.

moderna notranja vrata

Pred nakupom notranjih vrat je nujen tehten premislek o tem, kaj pravzaprav želimo

Ker so notranja vrata element, ki ga v stanovanju zelo hitro opazimo, je pomembno, da o njihovi izbiri tudi dobro razmislimo. Za notranja vrata velja, da so relativno veliko izpostavljena uporabi, zato je v primeru masivnih notranjih vrat dobro razmisliti tudi o njihovem finišu oz. zaključnem premazu.

Zaključni premaz za vrata je obdelava, ki ščiti lesena vrata pred vsakodnevno obrabo in drugimi nevarnostmi, povezanimi z živahnim okoljem. Notranja moderna vrata so običajno obdelana z oljem, lakom, voskom ali barvo. Izbira zaključka vrat je seveda odvisna od želenega videza. Izbiramo lahko med prosojnim, polprosojnim ali neprosojnim zaključnim slojem. Na voljo nam je tudi izbira po stopnji sijaja, količine zaščite, ki jo ponuja zaključni sloj, enostavnosti vzdrževanja in seveda proračuna. Če upoštevamo vse našteto, je prava izbira lahko precej velik izziv.

Izbira modernih notranjih vrat nam ponudi tudi izbiro različnih vrst podbojev

Prav tako se moramo pri namestitvi notranjih vrat odločiti o tem, ali želimo podboje pustiti vidne ali ne. Moderna notranja vrata dan danes največkrat pridejo skupaj s skritimi podboji, vendar to pomeni tudi nekoliko zahtevnejšo montažo. Ker so skriti podboji v smislu estetike precej posebni, so v primeru odločitve po modernih notranjih vratih tudi zelo zaželeni, saj ta moderna in hkrati minimalistična izvedba omogoča popolno poravnanost vratnega krila z zidom. To v prostoru ustvari prav poseben vtis. Zaradi elegantnega videza se odlično podajo v minimalistično zasnovane ambiente, pogosto pa se vgrajujejo tudi v prostorih, kjer si stranke želijo diskretne prehode med prostori ter prilagoditev detajlom.

masivna notranja vrata