Izdelava spletne strani v WordPressu

Izdelava spletne strani v WordPressu – obrnite se na strokovnjake

Izdelava spletne strani v WordPressu je relativno enostavna in v osnovi brezplačna. Zaradi množice prednastavljenih tem ter vtičnikov, ki so na voljo, pa tudi zaradi intuitivnega vodenja po platformi, se lahko izdelave WordPress strani lotijo že čisti začetniki. Vseeno bodo profesionalci iz le-te znali potegniti mnogo več, zato je izdelavo v nekaterih primerih bolje prepustiti njim.

Izdelava spletnih strani v WordPressu

Izdelava spletnih strani v WordPressu: kaj platforma ponuja?

WordPress je brezplačna platforma za izdelovanje spletnih strani. Ker je enostavna za uporabo in ponuja široko paleto možnosti oblikovanja in prilagajanja strani, je ena najbolj priljubljenih na trgu. Čeprav so na voljo tudi številne druge bolj ali manj podobne platforme, prav platforma WordPress ponuja po mnenju mnogih največ. Zaradi tega je kar 20% vseh spletnih strani narejenih prav z njo.

Kaj so torej njene najpomembnejše prednosti?

  • Izdelava WordPress strani je enostavna zaradi številnih pred nastavljenih tem, ki jih je mogoče prilagoditi. Na voljo jih je kar več kot 2.600.
  • Izdelavo spletnih strani WordPress znatno olajšajo raznoliki vtičniki. Platforma jih brezplačno ali proti doplačilu ponuja več kot 30.000.
  • Izdelava spletnih strani WordPress je primerna tudi za začetnike, saj platforma ustvarjalce intuitivno vodi skozi proces ustvarjanja in oblikovanja.
  • Spletno stran si je mogoče na platformi WordPress oblikovati povsem brezplačno. Isto stran lahko proti plačilu opremimo celo s svojo domeno.
  • Vzdrževanje WordPress strani je enostavno, saj je na strani kadarkoli mogoče vnesti spremembe.
  • Elementi, s katerimi gradimo WordPress stran, so zelo prilagodljivi.

To so le nekatere izmed največjih prednosti pri izdelavi spletne strani v WordPressu. Zagotovo bi lahko izpostavili še katero.

Izdelava WordPress strani: čemu služijo vtičniki?

Ena največjih prednosti, s katerimi se srečamo, če se lotimo izdelave WordPress strani, so vtičniki. Kot rečeno, jih je na voljo preko 30.000, zato si lahko mislite, da so široko uporabni. Pravzaprav lahko vtičnike uporabimo za karkoli. Pomagajo pri zmanjševanju smetenja, z njimi lahko poskrbimo za podpise na vseh glavnih straneh in podstraneh, stran nam pomagajo optimizirati in še marsikaj. Nekateri vtičniki – tudi zelo uporabni, so brezplačni, za nekatere pa je potrebno odšteti nekaj denarja.

Izdelava WordPress strani

Izdelava spletnih strani WordPress: na kaj amaterji pogosto pozabljajo?

Res je, da je izdelava spletne strani v WordPressu relativno enostavna, tako se je lahko loti praktično kdorkoli. Za to mora imeti le nekaj malega znanja, občutka in veliko potrpljenja. Posledično je prav, da poskusite tudi vi. Še posebej, če ste šele na začetku svoje poslovne poti, tipate trg in se odločate, če je to, s čimer se nameravate ukvarjati, sploh za vas. Vseeno pa bi bilo bolje, da takrat, ko se boste posla lotili bolj resno, izdelavo spletne strani v WordPressu prepustite strokovnjakom.

Zagotovo se boste tudi kot amater za svojo spletno stran resnično potrudili in skušali narediti čim boljšo. Popolnoma smo prepričani, da vam bo uspelo narediti uporabno in do neke mere všečno stran. Vseeno pa boste zaradi pomanjkanja znanja morda pozabili na nekatere pomembne vidike.

Najpogosteje amaterji pozabijo na vidike, kot so:

  • odzivnost strani,
  • optimizacija strani in
  • približati spletno stran celostni grafični podobi – CGP.

Prav zaradi tega je v nekaterih primerih nujno, da je izdelava spletnih strani WordPress prepuščena strokovnjakom.

Izdelava spletnih strani WordPress

Odzivnost strani je nujna

Izdelava WordPress strani je intuitivna, a če ne boste poznali nekaterih zakonitosti, bo stran hitro postala neodzivna. Vse, kar se nahaja na strani, torej slike, ikonografija, videi, teksti in vse ostalo, se mora hitro nalagati. Če boste uporabili prevelike datoteke, se bo spletna stran predolgo nalagala. Počasno nalaganje bo zmanjšalo kakovost uporabniške izkušnje. To pa bo odgnalo vaše potencialne kupce.

Vsi elementi strani morajo torej biti ravno prav veliki, da se ne bodo predolgo nalagali, a bodo hkrati videti atraktivni in jasni. Neodzivnost strani je lahko tudi posledica neaktivnih povezav. Potrebno je torej poskrbeti, da prav vsaka povezava, ki obstaja na strani, tudi nekam vodi.

Brez optimizacije strani vas ne bodo našli

Optimizacija spletne strani je ključna predvsem zato, da bi vas potencialni kupci našli. Izdelava spletne strani v WordPressu, tudi če bo zares vrhunska, torej ne bo dovolj, če ne boste hkrati poskrbeli še za optimizacijo. Prav optimizacija namreč poskrbi, da vas spletni iskalniki najdejo in postavijo čim višje med predstavljenimi zadetki. To je praktično edini način, da vas uporabniki najdejo.

Pri optimizaciji je potrebno upoštevati več vidikov: vsebinsko optimizacijo, tehnično optimizacijo in v zadnjem času vse bolj tudi lokalno optimizacijo.

Izdelava spletne strani v WordPressu

Uporabniki morajo stran takoj prepoznati, kot vašo

Celostna grafična podoba je tista, ki je glavna za prepoznavnost podjetja. Uporabniki, ki se bodo znašli na vaši spletni strani, morajo takoj vedeti, da je ta vaša. To pomeni, da se morajo barve, pisava, vsebine in vse, kar se nahaja na strani, čim bolj približati vaši celostni grafični podobi.

Prav pri tem vam lahko strokovnjaki zares zelo pomagajo, zato je bolje, da izdelavo spletnih strani v WordPressu na koncu prepustite njim.