Zimske gume

Zimske gume | Celoletne in zimske pnevmatike akcija

Zimske gume so pojem, s katerim se vsi vozniki srečajo že kmalu po opravljenem vozniškem izpitu, saj je zakonsko predvideno, da morajo imeti vsa vozila od 15.11. na sebi zimske gume, ki poskrbijo, da je oprijem vozila kakovosten, vožnja pa bolj varna tako za vas kot tudi za ostale udeležence v prometu.

V zadnjem času se nekateri vozniki odločajo za nakup celoletnih pnevmatikah, ki imajo svoje karakteristike in so vsekakor primerne za določen procent voznikov predvsem pri tistih, ki se vozijo manj in jim ob novozapadlem snegu ni nujno iti na cesto.

Zimske gume in ostala ponudba

Ne glede na izbiro, je potrebno vedeti, da so tisti del vozila, ki poskrbijo za oprijem, zato pri njih ni pametno varčevati. Treba je kupiti kakovostne, ki bodo zagotovile varno vožnjo tudi v hladnejših mesecih, ko je cestišče pomrznjeno ali pa zapade sneg in ovira promet v mestih in na podeželskih cestah.

V podjetju Vulkanizerstvo Lašič, vam nudimo kakovostno menjavo zimskih gum, obenem pa imamo na voljo tudi zimske pnevmatike akcija, kar pomeni, da boste privarčevali pri denarju, vendar s tem ne boste naredili kompromisa pri kvaliteti. Lahko boste uživali v varni in brezskrbni vožnji tudi v, za vožnjo, nekoliko bolj neprijetnih mesecih.

Zimske pnevmatike akcija

Zimske gume zagotavljajo odličen oprijem vozila na cesti

Zimske gume vozniki uporabljajo v delu leta, ko so temperature velikokrat pod ničlo, obenem pa je velika verjetnost snežnih padavin. Zakonsko je predvideno, da morajo imeti vsa vozila do 15. novembra novo obutev, seveda pa se lahko zbodi, da sneg preseneti že nekoliko prej. Zato je pomembno, da z menjavo gum ne čakate do zadnjega trenutka. Predvsem to velja za tiste, ki se v službi vozite iz oddaljenih krajev, za vse, ki greste na počitnice nekam višje ali v tujino, saj vas lahko že v oktobru preseneti sneg.

Pnevmatike za zimo imajo za razliko od letnih veliko globlji profil, kar v praksi pomeni, da je oprijem s cestiščem veliko boljši, tako v suhem kot tudi v mokrem vremenu, še posebej pa pridejo do izraza, ko zapade prvi sneg, saj je oprijem na takšni cesti popolnoma drugačen.

Zagotovite si zimske pnevmatike akcija in privarčujte pri denarju, obenem pa postanite lastnik kakovostnih gum, ki bodo poskrbele za vašo varnost, varnost vaših najdražjih v vozilu in seveda ostalih udeležencev v prometu.

Celoletne pnevmatike

Zimske pnevmatike akcija ali morda zimsko letne gume?

V preteklosti je veljalo, da so bile na izbiro samo zimske gume, ki se uporabljajo po datumu, ki je zakonsko določen in pa letne, ki se uporabljajo v toplejšem delu leta, ko nas sneg ne more več presenetiti. Razlika v letni in zimski pnevmatiki je očitna že na prvi pogled, saj imajo slednje globlji in bolj izrazit profil.

To omogoča, da imajo boljši oprijem od letnih, ki morajo seveda biti enako kakovostne in zagotavljati dober oprijem s cesto. Pri tem je pomembno, da to velja za dež in ne za sneg, kljub temu pa morajo zagotavljati dober oprijem s cestiščem.

V zadnjem času se kar precej voznikov odloča za tako imenovane celoletne pnevmatike, ki imajo karakteristike tako zimskih kot tudi letnih gum in jih, kot že ime pove, mogoče uporabljati skozi vse leto.

Izbira je odvisna od številnih dejavnikov, med katerimi so glavni, koliko kilometrov prepotujete z vozilom, ali morate ob morebitnih padavinah in snegu nujno z avtom na pot, ali lahko to pot preložite, ne smemo pa pozabiti tudi na dejstvo, da je marsikomu pomembno, koliko kilometrov je mogoče narediti z določeno gumo.

Zimsko letne gume

Celoletne pnevmatike in drugi tipi gum v akciji

Menjava zimskih gum je lahko tudi stresen dogodek, predvsem v kolikor lovite zadnje dneve, ko je vrsta v vulkanizerskih servisih večja, vi pa želite čim hitreje dobiti nove obutev za svoj jekleni konjiček in se odpraviti v službo. Kdaj bo posameznik odpeljal vozilo na menjavo je seveda stvar vsakega posebej, a vseeno je bolje če to storite prej kot kasneje.

Za določene zimske pnevmatike akcija običajno poteka nekoliko pred glavnim navalom, torej pred zakonsko določenim datumom za menjavo. Velja razmisliti, saj boste dobili kakovostne pnevmatike za nižjo ceno. Akcija zimskih pnevmatik je idealna priložnost, da dobite kvaliteto po ugodni ceni, kar pomeni, da za kakovostno vožnjo ne delate kompromisov.

Varna vožnja je najbolj pomemben del, ko smo na cesti, tako za nas kot ostale udeležence, zato si v akcijah zimskih pnevmatik zagotovite svoje po ugodni ceni. Poskrbite, da bo vozilo dobro opremljeno vi pa boste lahko uživali v brezskrbni vožnji tudi v slabših vremenskih razmerah.

Zimske gume menjava